[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Odpowiednia
karma

Unikalna formuła dla kotów sterylizowanych / wykastrowanych*

Unikalna formuła kontroli wagi Hill's Weight Management Formula aby
Twój kot utrzymał dobrą kondycję

karnityna

Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat wspiera utrzymanie
optymalnej wagi Twojego kota i pomaga zachować dobrą
kondycję, dzięki unikalnej formule Weight Management
Formula, która działa na dwa sposoby:

  • Mniejszy poziom tłuszczu i energii w porównaniu ze
    standardowymi karmami dla kotów zapewnia
    odpowiednią ilość kalorii dla kotów po sterylizacji*;
  • Precyzyjne połączenie klinicznie potwierdzonego, wysokiego poziomu L-karnitynycarnitine1,2 oraz L-lizyny3, która pomaga w przetwarzaniu tłuszczu na energię i budowaniu masy mięśniowej.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O L-KARNITYNIE

Ograniczona zawartość minerałów wspomagająca zachowanie zdrowego układu moczowego

karnityna

Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat pomaga zmniejszyć ryzyko wystąpienia kamicy moczowej i wspomaga zachowanie zdrowego układu moczowego. Nasza formuła ma ograniczone poziomy fosforu i magnezu, przy jednoczesnym zachowaniu odpowiedniego pH moczowego, dla Młodych Dorosłych kotów pomiędzy 6.2 i 6.4 oraz dla kotów Dojrzałych pomiędzy 6.4 i 6.6.

WIĘCEJ NA TEMAT KAMICY MOCZOWEJ

Klinicznie potwierdzone przeciwutleniacze wspomagające sprawny układ odpornościowy

karnityna

Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat zawiera klinicznie potwierdzone przeciwutleniacze w formie witamin E i C, które wspierają układ odpornościowy organizmu.

* Koty sterylizowane to koty, które poddane zostały przez weterynarza operacji w celu uniemożliwienia reprodukcji (co oficjalnie nazywane jest sterylizacją).

  • Center SA et al. Metaboliczny wpływ doustnej L-Karnityny w czasie 18-tygodniowego programu szybkiej utraty wagi u kotów otyłych. Proc. ACVIM Forum. Abst. 57.1997.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09
  • Frantz NZ, Yamka RM, and Friesen KG, Wpływ diety oraz stosunku lizyny do kalorii na masę ciała (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25-35, 2007.
[ ↑ skip to content ↑ ]